Postaw na piękne włosy z olejkiem rycynowym

olej rycynowy do włosów

Czarny olej rycynowy – co to w sumie jest oraz czym się odróżnia od standardowego oleju rycynowego, który znajdziemy w każdej aptece? Czy jego właściwości są do tego stopnia lepsze, iż warto właśnie w niego inwestować?

Olejek rycynowy posiada dużo zastosowań w pielęgnacji. Przede wszystkim wykorzystywany jest do wzmacniania jak też pielęgnacji włosów. Prócz tego niejednokrotnie jest również wykorzystywany między innymi do buzi a także rzęs.

Co w takim wypadku odróżnia czarny olej rycynowy oraz dlaczego zdecydować się na olejek Tropic Isle Living?

Po pierwsze na korzyść jamajskiego oleju rycynowego przemawia forma jego wytwarzania. Jest on mniej groźny dla nas jak również nie zamyka porów, co ma wielkie znaczenie przy pielęgnacji włosów czy twarzy. Po drugie jest to artykuł w pełni ekologicny. Po trzecie nadaje się do każdego typu włosów.

W jaki sposób używać jamajski olej rycynowy na włosy?

W głównej mmierze trzeba nie zapomnieć o regularności ponieważ bez tego możemy nie wypracować oczekiwanych efektów badźć też będziemy potrzebowali na to trochę więcej czasu. W internecie można odnaleźć mnóstwo propozycji stosowania tego typu kosmetyków. Naszym zdaniem najlepsze jest stosowanie czarnego oleju rycynowego na włosy 3 razy w tygodniu na noc. Rano po przebudzeniu należy dokładnie zlikwidować substancję. Olej trzeba nałożyć zarówno na skórę głowy, jak i na same włosy.

Olej rycynowy na rzęsy i brwi

Olejek ten wyśmienicie sprawdza się również w przypadku brwi i rzęs. W wypadku rzęs trzeba uważać by kosmetyk nie przedostał się do oczu! Na rzęsy olejek najlepiej nakładać czystą szczoteczką od tuszu. Uzytkować dwa-trzy razy w tygodniu, aby po paru tygodniach zauważyć zadowalające efekty. Jeżeli chodzi o brwi to częstość użykowania jest przybliżona. najkorzystniej nałożyć patyczkiem do uszu i potem porządnie rozprowadzić niedużą szczoteczką. Rano usunąć.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*